TRANSWORK
pogledaj cijelu ilustraciju
»Vjesnik«
5. veljače 1986.

Sanja Potkonjak i Romana Pozniak sudjelovale na konferenciji, doktorskom i stručnom usavršavanju na Ludwig Maximilian Sveučilištu (LMU) u Minhenu

Sanja Potkonjak i Romana Pozniak bile su na usavršavanju na Ludwig Maximilian Sveučilištu (LMU) u Minhenu u sklopu međunarodne doktorske škole "Transformations in European Societies". Romana je, kao članica programskoga organizacijskoga odbora ove jesenske škole, organizirala radionicu o tehnikama i strategijama pisanja doktorske disertacije u izvedbi Irene Bregenzer, magistre etnologije i kulturne antropologije i profesionalne trenerice akademskog i kreativnog pisanja. Osim radioničkoga programa, sudjelovale su na konferenciji pod nazivom "Think, Do, Discover: The Multiverse of Research". Romana Pozniak je kraći studijski boravak nakon trajanja konferencijskoga programa iskoristila za istraživanje literature i konzultacije s profesorima i doktorandima s LMU-a.

Sanja Potkonjak  sudjelovala je u mentorskom radu sa studentima doktorske škole te radila na razvoju projekta zajedničkog doktorskog studija posvećenog inovacijama i socijalnoj koheziji u Europskoj uniji.

Ostvarila je intenzivne kontakte i suradnju s radnom skupinom kolega antropologa sa Sveučilišta u Kopenhagenu, Sveučilišta u Murciji, Sveučilišta u Baselu, Sveučilišta u Grazu, Sveučilišta u Edinburgu, Sveučilišta u Münchenu. Tijekom boravka koristila je resurse knjižnice Sveučilišta u kojoj je posebnu pažnju posvetila prikupljanju literature na temu otpornih gradova (resiliant cities), zajedničkih dobara u gradovima (urban commons), pojave građanskih kolektiva u aktiviranju socijalnog poduzetništva, dijeljene i solidarne ekonomije, deindustrijalizacije i reindustrijalizacije. Na  Institutu za Europsku etnologiju (Institut für Volkskunde/Europäische Ethnologie) Sveučilišta Ludwig Maximilian ostvarila je kontakte s istraživačkom grupom "Munich: Living and Housing Policy in Munich. Urban Ethics in the Context of Civic Engagement and Urban Governance".

Priloženi dokumenti

galerija:

romana-moderira-2.jpg
sanja-radna.jpg
uvodni-pozdravi.jpg

Ova web-stranica rabi “kolačiće” kako bi vam pružila čim bolje iskustvo pregleda našeg sadržaja… (Saznajte više:)

OK.